Warning

Gosposvetska ulica 12, 4000 Kranj,  telefon: 04 20 17 100,  faks: 04 2017 113,  e-pošta: pisarna.ZZVKR@zzv-kr.si

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
  • Zdravje
  • Zdravje
  • Okolje
  • Okolje

MISLIM S SVOJO GLAVO

E-pošta natisni PDF

Zavod za zdravstveno varstvo Kranj je skupaj z Zavodom za zdravstveno varstvo Ravne in drugimi zavodi sodeloval pri pripravi in izvedbi projekta »Mislim s svojo glavo«, ki je namenjen zmanjševanju tveganega vedenja mladih zaradi rabe alkohola in vzpodbujanju zavesti o zdravem življenjskem slogu in razvijanju pozitivnih stališč do ne pitja alkohola med mladimi. Ministrstvo za šolstvo in šport je projekt podprlo in o tem obvestilo vse osnovne šole po Sloveniji.

 

Namen projekta je bil razviti program, zanimiv in dostopen mladim. Tako je nastala spletna stran, ki ponuja tako mladim kot tudi odraslim informacije o alkoholu v povezavi z različnimi temami (alkohol in človeško telo, alkohol in nasilje, vandalizem, alkohol in prijatelji, vrstniki, družba, alkohol in promet, alkohol in osebne, družinske težave). Na spletni strani je tudi igrica »Res je, ni res: Ne pusti, da bi alkohol ogrozil tvoje zdravje in varnost zaradi nevednosti!«. Z igro lahko mladostniki na spletu preverijo svoje znanje.

 

Dodatne informacije: Katra Lesjak, univ.dipl.pedagog, tel. 04 20 17 124; Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

SPLETNA STRAN ZZV ARHIVSKA  Od 1. januarja 2014 v Sloveniji delujeta nova nacionalna inštituta: Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) in Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano (... Več..
ARHIV NOVIC Več..