Warning

Gosposvetska ulica 12, 4000 Kranj,  telefon: 04 20 17 100,  faks: 04 2017 113,  e-pošta: pisarna.ZZVKR@zzv-kr.si

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
  • Zdravje
  • Zdravje
  • Okolje
  • Okolje

KOPALNE VODE

E-pošta natisni PDF

Na ZZV Kranj izvajamo nadzor nad stanjem kopalnih voda v kopališčih z bazensko kopalno vodo kakor tudi kopalno vodo ob bregovih rek in jezer (slednje v času poletne kopalne sezone).

Nadzor nad stanjem (kvaliteto) bazenskih kopalnih voda obsega odvzem vzorcev kot tudi izvedbo pripadajočih terenskih meritev, ki jih je potrebno izvajati v smislu upoštevanja določil trenutno veljavne zakonodaje.

Vzorci bazenskih kopalnih voda se v laboratoriju preiskujejo z namenom izolacije oz. določanja zakonsko predpisanih mikrobioloških parametrov oz. analizirajo na vsebnost kompleksnejših kemijskih spojin, ki se pojavljajo v kopalni vodi.

Terenske meritve obsegajo meritve temperature, pH vrednosti in redox potenciala kopalne vode, vsebnosti prostega preostalega in celokupnega klora ter vsebnosti kloridov. Na podlagi izvidov vzorcev in terenskih meritev strankam podamo tudi pisno poročilo in po potrebi predlagamo določene konkretne ukrepe v smislu ohranjanja oz. izboljšanja stanja.

 

V času poletne kopalne sezone opravljamo tudi vzorčenje kopalnih voda ob bregovih rek in jezer, kjer s pripadajočimi meritvami strankam podamo celovito oceno o stanju in primernosti kopalne vode v obliki monitoringa.

V skladu z regulativo Evropske unije izvajamo tudi monitoring površinskih kopalnih voda za pridobitev evropsko že precej časa uveljavljene ekološke oznake MODRA ZASTAVA, ki je širom Evrope eden izmed temeljnih prepoznavnih simbolov za kvaliteto kopalne vode in celovito urejenost določenega kopališča (obale, marine itd.).

Kakovost površinskih kopalnih voda na Gorenjskem - kopalna sezona 2013

Kakovost površinskih kopalnih voda na Gorenjskem - kopalna sezona 2012

Zgibanka "NAJ BO KOPANJE UŽITEK"

Kakovost površinskih kopalnih voda na Gorenjskem - kopalna sezona 2011

Kakovost površinskih kopalnih voda na Gorenjskem - kopalna sezona 2010

 

Dodatne informacije: Sabina Krebelj, dipl. san. inž.; Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ; telefon: (04) 20 17 135, 041 546 595 ali pa pustite sporočilo v tajništvu na telefon: (04) 20 17 146

SPLETNA STRAN ZZV ARHIVSKA  Od 1. januarja 2014 v Sloveniji delujeta nova nacionalna inštituta: Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) in Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano (... Več..
ARHIV NOVIC Več..